Mielenilmaus 18.9.2015 Rautatientorilla

Hyvät TYHYläiset,

Ohessa YHL:n uunituore jäsentiedote ensi perjantaihin liittyen. (Tiedotteessa mainitut yhteiskuljetukset järjestää SAK, joka on ilmoittanut kaikkien olevan niihin tervetulleita. Mitä muihin ensi perjantaihin liittyvin asioihin tulee, niistä lisää tarpeen mukaan erikseen. Erityisesti on huomioitava, että joukkoliikenne näyttää olevan pääosin pysähdyksissä perjantaina.)

Mats Kommonen
TYHY PJ

 

YHL jäsentiedote:

Mielenilmaus 18.9.2015 Rautatientorilla

Yliopistojen ja tutkimusalan henkilöstöliitto YHL ry. osallistuu palkansaajajärjestöjen yhteiseen mielenilmaukseen Helsingin Rautatientorilla 18.9.2015 klo 11 alkaen STTK:n ja Palkansaajajärjestö Pardian päätösten mukaisesti.

Jäsen: Mielenilmaukseen osallistuminen on laillinen poliittinen toimenpide, johon järjestön päätöksen mukaisesti olet oikeutettu osallistumaan. Työnantaja ei saa estää sinua osallistumasta. Jos osallistuminen tilaisuuteen Rautatientorilla ei ole sinulle muista syistä mahdollista tai järkevää, ole töissä normaalisti. Kaikki jäsenet voivat osallistua mielenilmaukseen allekirjoittamalla nettiadressin: terveisethallitukselle.fi Voit myös kantaa rinnassasi YHL:n pinssiä tai/ja mustaa nauhaa.

Järjestöpäätös suojaa työntekijää

Virkasuhteinen jäsen (Cimo, Opetushallitus, Suomen Akatemia, Varastokirjasto ja Pelastusopisto): Virkamiehistä osallistuvat pääkaupunkiseudulla (Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Vantaa, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Siuntio ja Tuusula) työskentelevät siten, että mielenilmaisuun osallistuakseen virkapaikalta voi poistua klo 10.00 alkaen ja virkapaikalle tulee palata viipymättä mielenilmaisun päättymisen jälkeen, kuitenkin klo 15.00 mennessä.

Järjestöt kantavat seuraukset mahdollisista sanktioista. Työnantaja voi pidättää palkasta mielenilmaisuun käytetyn työajan tai vaatia tekemään sen takaisin.

Ohjeita Rautatientorille tuleville

Kokoontumispaikka klo 10.45-11.00 on Ateneumin edessä, josta siirrymme torille. Tunnuksena YHL:n lippu. Laita rintapieleen YHL:n pinssi tai/ja musta nauha. Pinssejä jaossa paikan päällä.

Mielenilmauksen ulkopuolelle rajatut tehtävät

Liiton toimet eivät ole suunnattuja yliopistoa tai virastoa vastaan, joten jäsenistö voi sopia keskenään, miten sellaiset tehtävät, joiden tekemättä jättäminen voi aiheuttaa vakavaa vahinkoa yliopiston tai viraston omaisuudelle tai terveydelle tai pitkän tutkimusprosessin katkeamiselle, hoidetaan mielenilmauksen aikana.

Kuljetukset

Muilta paikkakunnilta järjestetään jonkin verran kuljetuksia, niistä löytyy lisätietoja YHL:n nettisivuilta. Nämä ovat tiedossa tähän mennessä

Pohjanmaa Katja Kaivonen (040 7094337) katja.kaivonen@sak.fi
Satakunta Raija Raittio, 040 8489450 (raija.raittio@sak.fi)
Pirkanmaa Sanni Halla-aho, 0400 427111 (sanni.halla-aho@sak.fi)
Keski-Suomi Ahti Ruoppila, 040 7478231 (ahti.ruoppila@sak.fi)
Häme Jari Rantala, 040 5112353 (jari.rantala@sak.fi)
Kymi Sonja Laitinen, 044 3141281 (sonja.laitinen@sak.fi)
Etelä-Savo/Mikkeli Kari Kokkola, 0400 853074 (kari.kokkola@sak.fi)
Mikkeli, yhteiskuljetukseen ilmoittautuminen oheisen sähköisen linkin kautta: https://www.lyyti.in/kuljetusmikkeli
Varsinais-Suomi/Turku  Outi Rannikko, 040 5434875 (outi.rannikko@sak.fi)

Lähtö Turun linja-autoaseman tilauslaiturista klo 8.30. Paluu Helsingistä tilaisuuden päätyttyä klo 13. Ilmoittaudu mukaan 17.9. mennessä: https://www.lyyti.in/Turunbussi

Mahdollisista muiden alueiden kuljetuksista ilmoitetaan heti, kun niistä saadaan tietoa.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Satu Henttonen, satu.henttonen@yhl.fi p. 040-524 9199
Viestintäkoordinaattori Antti Sadinmaa, antti.sadinmaa@yhl.fi p. 040-522 8852
TYHY puheenjohtaja Mats Kommonen, mats.kommonen@utu.fi